TPMS wielsensoren

Bij RBS banden & velgen in Capelle aan den IJssel kunt u terecht voor de levering en montage van TPMS wielsensoren / luchtdruksensoren.

Verplichting TPMS wielsensoren

De verplichting geldt voor nieuwe modellen die vanaf 1 november 2012 een typegoedkeuring krijgen. Vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto’s over het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) beschikken. Vanaf januari 2015 zal een voertuig afgekeurd worden als het TPMS systeem niet werkt, indien van toepassing. Dit op basis van de Europese norm 2010/48EC. Het systeem moet de bestuurder waarschuwen als de spanning in één of meerdere banden meer dan 20% onder de vereiste spanning komt.

 

Soorten TPMS systemen

Ondertussen zijn er twee verschillende soorten TPMS systemen op de markt, indirect en direct. Het grote verschil tussen beide is dat indirecte systemen geen gebruik maken van druksensoren. Deze indirecte systemen maken een berekening op basis van de omtreksnelheid, diameter en / of hoogteverhouding van een band (ABS systeem). Een direct TPMS systeem maakt wel gebruik van een druksensor in de band. Wat bij nieuwere auto’s af te lezen is op het display van de boordcomputer.

 

Prijs:

Set van 4 TPMS sensoren incl. programmeren €220

 

 

* bij sommige auto’s moeten de sensoren via de OBD poort van de auto worden geprogrammeerd, dit kost €40 extra.