Winterbanden

RBS banden & velgen in Capelle aan den IJssel biedt u een ruime keuze aan nieuwe autobanden. Van een voordelige budgetband tot de duurdere merk banden. Onze banden zijn altijd scherp geprijsd. Gericht op uw wensen geven wij u graag een deskundig advies en kunnen veelal direct uit voorraad leveren en monteren. Welke auto u ook rijdt wij hebben altijd de juiste band voor u. Uw banden worden gemonteerd en gebalanceerd met behulp van moderne apparatuur. Kom gerust eens langs voor advies of een offerte.

 

De voordelen van winterbanden.

De voordelen op een rijtje:
– Optimale grip bij temperaturen onder de 7°C

– Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer
– Betere wegligging in bochten
– Kortere remweg

Optimale grip en wegligging dankzij een speciaal rubbermengsel
Bij winterbanden wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel met silica dat zich makkelijk aanpast aan lage temperaturen, hierdoor heeft een winterband bij temperaturen onder de 7°C aanzienlijk meer grip (+12%) en trekkracht dan een zomerband. Niet alleen als het sneeuwt, ijzelt of regent maar ook op droge en koude wegen. Winterbanden doen in hun rijcomfort niet onder voor zomerbanden.

Een betere wegligging en een kortere remweg door fijn profiel
De winterband heeft een speciaal profiel dat bestaat uit fijne lamellen. Deze geven behalve optimale grip ook meer comfort en een betere afvoer van water of natte sneeuw. Hierdoor is het profiel van een winterband veel meer geschikt om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het profiel van een zomerband. Dit verkort de remweg (ca. 10%) en geeft meer grip. Resultaat: Betere wegligging met meer rijcomfort en verminderde kans op aquaplaning.