Zomerbanden

RBS banden & velgen in Capelle aan den IJssel biedt u een ruime keuze aan nieuwe autobanden. Van een voordelige budgetband tot de duurdere merk banden. Onze banden zijn altijd scherp geprijsd. Gericht op uw wensen geven wij u graag een deskundig advies en kunnen veelal direct uit voorraad leveren en monteren. Welke auto u ook rijdt wij hebben altijd de juiste band voor u. Uw banden worden gemonteerd en gebalanceerd met behulp van moderne apparatuur. Kom gerust eens langs voor advies of een offerte.

  

 

 

   

 

De voordelen van zomerbanden.

Zomerbanden kunnen, net als winterbanden, levens redden. De onderscheidende factor is de remweg. Bij 100 km/u op een droog wegdek, met een buitentemperatuur van 20 graden, komt een auto met winterbanden na 56 meter tot stilstand. Met zomerbanden is dat binnen 38 meter. Dat is een verschil van 18 meter dat essentieel kan zijn. Daarbij kunnen hoge temperaturen winterbanden ook sneller beschadigen.

Zomerbanden sparen het milieu. Wie in de zomer nog op winterbanden rijdt, verbruikt tot 5% meer brandstof. Daardoor wordt ook het milieu sterker belast. Nog een voordeel van zomerbanden: De rolweerstand is ook lager, en daarmee de uitstoot van CO2 ook.

Zomerbanden besparen geld. In de zomer doorrijden op uw winterbanden betekent een tot 20% hogere slijtage van uw winterbanden.

Zomerbanden bieden meer rijcomfort. Bij temperaturen boven 7 graden bieden zomerbanden, op basis van de rubbersamenstelling en de opbouw van het profiel, aanzienlijk meer rijcomfort en een betere wegligging. In het bijzonder bij hogere snelheden biedt de zomerband meer stabiliteit.